Vodňanské kuře - zákulisí

28. července 2013 v 14:53 | vitalia.cz |  Potraviny, nápoje, strava

Zápach masa. Vlhko, chlad. Stovky kuřat. V přepravkách na porážku. Na pásech na kuchání. Na hácích pod stropem na zpracování. Sunou se napříč halami. Střih. Vůně. Šunka, párky, klobásky.

Exkurze v modřickém závodě Vodňanského kuřete má několik leitmotivů. Podnik spadá pod Agrofert, ten zase pod Andreje Babiše. A volby se blíží (možná rychleji, než jsme my i on čekali) a je dobré být vidět (exkurze se konala ještě předtím, než si potravinářský král pořídil pro radost i nějaká ta média). To za prvé. Nadávání na kvalitu potravin je v módě a velcí hráči na trhu se rozhodli s tím něco udělat. České firmy s českými vlastníky chtějí zlepšit pověst českých potravin. To za druhé. A do třetice tu šlo zejména o separát. Tedy strojně oddělené maso (SOM). "Humus humusů, semleté peří, pařáty a zobáky", jak praví novodobé pověsti české.



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama