Uzený losos

15. září 2015 v 16:24 | svet-potravin.cz |  Potraviny, nápoje, strava
Lahůdka, nebo riziko? Kvalita ryb je dobrá, horší je to s jejich vzhledem a značením na obalech.

Lososů bylo kdysi v našich řekách takové množství, že si služebnictvo za Karla IV. při
nástupu do služby výslovně vymiňovalo, že tuto rybu nechce mít k jídlu častěji než dvakrát týdně. Dříve všední pochoutka, která se u nás lovila již od roku 1226 a jejímuž hojnému výskytu zamezila až stavba jezů i přehrad a znečištění životního prostředí, se vrací do českých řek až v posledních letech.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama